Konjakkimansikat

 


1 l mansikoita
1 dl hunajaa
yhden appelsiinin mehu
1-2 rkl konjakkia

Sekoita hunaja ja appelsiinimehu keskenään ja mausta seos konjakilla. Kaada seos mansikoiden päälle. Anna marjojen maustua peitettynä kylmässä noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

 

 

Uuniperunan venäläinen täyte  

1 prk smetanaa
1 venäläinen suolakurkku
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulin kynsi
1/3 tl mustapippurirouhetta

Sekoita smetanan joukkoon pieniksi kuutioitu kurkku valutettuna. Lisää mausteet ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Uuniperunat vaativat kypsyäkseen aikaa tunnista kahteen, 175 asteen

 

Hunajalla marinoidut (grilli) kyljykset  

1 kg porsaankyljyksiä

Marinadi:
2 dl hunajaa
4 rkl sitruunamehua
2 tl yrttisuolaa
1 rkl sinappia
1 rkl soijakastiketta
1 murskattu valkosipulin kynsi

 

Kevyt feta-kasvispiiras  
Pohja:
1 dl vettä
¼ pkt (12 g) hiivaa
¼ tl suolaa
25 g voita sulatettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
250 g kesäkurpitsaa (yksi pienehkö)
1 punainen paprika
1-2 rkl voita
1 prk fetakuutioita
1 prk kermaviiliä
2 rkl hunajaa
2 munaa